In een vrijblijvend hypotheekgesprek worden jouw wensen en behoeften in kaart gebracht. Wil je graag advies of sluit je toch liever zelf je hypotheek af? Dit kan beiden!

Adviesgesprek

Wil je graag advies met betrekking tot de hypotheek, dan volgt er een adviesgesprek. Bij een adviesgesprek staan we uitgebreid stil bij jouw huidige situatie en wat je wensen zijn. Dit hypotheekadviesgesprek zal ongeveer een uur duren.

Wij adviseren je over onder andere de volgende zaken:

  • Hoe lang moet je de rente vastzetten?
  • Welke hypotheekvorm past het beste bij jou?
  • Welke hypotheekverstrekker past het beste bij jou?
  • Hoe ziet jullie situatie eruit bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid?

Execution only

Wil je toch liever zonder advies je hypotheek afsluiten? Dat kan bij ons ook! Jij geeft aan bij welke hypotheekverstrekker je hypotheek wilt afsluiten en wij zorgen dat we de offerte voor jou aanvragen en dat alle documenten verstuurd worden.

Hypotheek aanvragen

De offerte wordt bij de hypotheekverstrekker aangevraagd en nog alle ontbrekende stukken stuur je naar ons per mail. Heb je besloten om voor execution only te gaan? Dan moet je ook een kennis- en ervaringstoets doen. Het proces bij een hypotheekaanvraag ziet er als volgt uit:

Stap 1

Gegevens aanleveren

Alle documenten die nodig zijn voor de aanvraag worden naar ons verstuurd. Denk hierbij aan een kopie van het paspoort, een werkgeversverklaring en de koopovereenkomst. Deze stukken heb je al verstuurd voorafgaand aan het adviesgesprek. Ontbreken er nog documenten? Dan wordt er contact met jou opgenomen.

Stap 2

Kennis-en ervaringstoets

Heb je voor execution only gekozen? Dan moet je een kennis- en ervaringstoets maken. Dit vinden wij alsmede de toezichthouder, Autoriteit Financiële Markten (AFM), erg belangrijk.

Stap 3

Offerte aanvragen

De offerte wordt aangevraagd bij de hypotheekverstrekker. De offerte van de hypotheekverstrekker wordt vaak binnen enkele dagen uitgebracht. Zodra de offerte is uitgebracht nemen we contact met jou op.

Stap 4

Documenten versturen

De getekende offerte en alle documenten wordt naar de hypotheekverstrekker verstuurd. Zijn er nog aanvullende vragen? Wij nemen dan contact met jou op.

Stap 5

Beoordeling

Zodra het dossier compleet is wordt deze beoordeeld. We krijgen een terugkoppeling als er nog aanvullende vragen zijn. Is het dossier door de 1e beoordeling heen, dan gaat jouw dossier naar de 2de beoordelaar. Bij akkoord brengen ze de bindende offerte uit.

Stap 6

Gefeliciteerd, je hypotheek is rond!

De bindende offerte moet worden ondertekend en wordt verstuurd naar de hypotheekverstrekker. Gefeliciteerd, je hypotheek is rond!

Bovenstaande stappen is het volledige aanvraagproces bij Nederlandsehypotheeksite.nl. 

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in, dan bellen we je zo snel mogelijk terug!